747

Vaknade imorse och kände mig inte helt frisk. De två senaste nätterna har jag vaknat av att jag fryser och att halsen gör ont, så kanske är jag på väg att bli sjuk. Med tanke på min osunda kost och det skiftande värdret kan det vara mycket möjligt. Det gick sådär på lektionerna idag, det var mycket svårt och jag var för trött för att koncentrationen skulle vara på topp. Så det blev hemgång direkt när den sista lektionen var avklarad. Även Isabelle och Emma var dåliga och fick gå hem. Har legat i sängen och tittat på idol, men äntligen när jag kom till kvalavsnitten som jag sett fram emot så säger klippen ifrån, då de inte får visas utanför Sveriges gränser. Så det blir inget mer idol för min del. Men jag har äntligen fått igång internet ordentligt så nu ska jag kolla på några serier istället.

Emma försökte under kaffepausen förklara det jag jag inte var tillräckligt koncentrerad nog att förstå under lektionen. Som ni ser hade jag både jacka och halsduk, det var iaf 25grader. Feber?  




09-09-29


SMASHING PUMPKINS - 1979

Jag gör som du. Den säger mycket.



GRATTIS JEAN-LOUIS

Här är lite fler bilder från lördagens promenad.



27 blev 29, 29 blir 41

Lyckades inte sova längre än till halv 8 idag heller, surt. Håller just nu på att packa ihop alla mina saker, jag måste nämligen byta rum igen. Annars händer det inte så mycket idag, ska hem till Isabelle och tvätta. Sedan ikväll så ska vi möta upp några från klassen för en liten live spelning vid Zattere, nära och bra för min del.

THINK PINK - FIND A CURE

Med dessa bönor spenderade jag min dag. Vi började med en lunch på donken (otippat?). Sedan tog vi en lång promenad innan vi stannade på Hard Rock för en kaffe. De sålde rosaband därinne, så fick med mig ett sådant. Därefter så gick vi förbi en uställning Il mondo di Galileo som var minstsagt speciell, man skulle prata om universium me de mest flummiga idéerna under ett paraply som hade lakan som väggar? Ska försöka få någon bild från Luana, kanske även ett viedoklipp.




MOLTO BELLA

Kan inte låta bli att tillägna ett inlägg till denna unga dam i mitten vars nya frisyr är riktigt vacker! Missar minsann mycket där hemma.






















CAMPO SANTA MARGHERITA

Dagen som var så dålig fick iaf ett bra slut. Det blev en lyckad kväll igår, vi var 9 personer, alla från olika länder: Schweiz, England, Scottland, Japan, Tyskland, Sverige, Frankrike, Nederländerna och Amerika. En riktig mix. Källen började med en aperitivo på café rosso, spritz för alla utom mig som envisas med min cappuccino oavsett klockslag. Efteråt gick vi till en restaurang i närhehet där vi åt för mycket då man alltid börjar med pastan som är stor nog att vara hela middagen och sen får kötten med valfritt tillbehör. På torget utanför dansades det tango och det var en lugn och mysig stämmning. På vägen hem mötte jag Dieter och hans fru som envisades att bjuda på en sista glass, ett fint avslut.


HAR TILLGÅNG TILL INTERNET 2 VECKOR TILL NU MAMMA

Idag skulle varit den dagen jag fick nyckeln till lägenheten, men självklart har det blivit fel och min lägenhet är upptagen (?) Förstår inte hur dom har lyckats med det, men det betyder iaf att jag måste stanna två veckor till på residenset. Så det blir ingen flytt imorgon, utan den 10 oktober. Som tur är har jag denna vackra kvinna som jag kan komma hem till och laga mat och fixa med min tvätt hos. Guld värt!



RAGGIO DI SOLE

Efter våran fika paus marscherade det in brandmän/kvinnor med följe genom torget där skolan ligger, en brandman hade strukit med och flaggan hissades. Den vanligtvis livliga plasten tystades ner. En mycket fin gest för att hedra hans tapperhet.





Dessa personer från klassen ska jag träffa ikväll, inklusive Katy, Isabelle & Charlotte. Mycket trevligt!

LA MIA DOLCE METÁ

Vaxfiguren och jag.


DAGENS ARBETSPARTNER: DIETER, DEN TYSKE PENSIONÄREN



I CAPELLI

Kvällen började med en middag på ett ställe i närheten av stationen. Efteråt bar det av hem till Isabelle för att klippa mitt hår och sedan tog vi en promenad innan det var dags att ta vaporetton hem. Det syns knappt att jag kapade någonting med 7cm kortare är det nu, luggen får vänta tills senare.



STARE IN UN ANGOLO DEL TUO CUORE


STEPHENIE MEYER

Så, ytterligare en dag då man kan bära shorts. Jag är tacksam. Efter skolan blev det en pizzabit och sedan mataffären då jag glömde att köpa balsam igår, vilket var tur med tanke på att det idag var halva priset på just min favorit. Nu tänkte jag försöka göra dagens läxa, får se om det går, jag ska göra historier i vilka jag ska använda italienska uttryck som i mitt huvud inte alls går ihop. Well, I will give it a try. Ikväll ska jag möta upp Isabelle och Sara, först blir det middag och sedan klippning. Kanske möter jag upp några tjejer från klassen efteråt, återstår att se.



DAGENS SOLNEDGÅNG


HARD ROCK

Bilder från middagen igår. Blev en riktigt trevlig kväll och äntligen lite vettig mat också. Satt där hela kvällen och pratade, var roligt att höra på Saras brittiska dialekt som stundtals var omöjlig att förstå speciellt när det spelades så hög musik. Men hon var en trevlig prick som även ställde upp på att klippa mitt hår imorgon.

SFORTUNATO

Gick in i rummet bredvid klassrummet idag. Huset (palazzo zenobio) där jag nu har mina lektioner har några fantastiska rum. Dock är klassrummen inte lika utsmyckade. Fick några nya klasskamrater idag, majoriteten var 40+ men två lite yngre tjejer också. Fick även en ny lärare då den tidigare bara var stand in för Rosanna som fortarande inte är på bättringsvägar, utan fick sorligt nog ytterligare en propp i hjärnan.



Ikväll ska jag träffa Isabelle och hennes Engelska vän Sara för att tillsammans gå till Hard rock för att äta middag.

FOR GRANTED

Har varit en häldelserik och bra vecka men med en del sorliga inslag. Nya människor, ny skola, nya lärare. Igår var det Elenas och Blancas sista dag, så det blev ett avsked vid stationen. Men vi kommer ses igen, förr eller senare. Sedan se om Isabelles skrapsår och blåmärken har blivit bättre efter hennes fall nerför trappan. På måndag kommer det iaf nytt folk, förhoppningsvis några unga. Men mest vill jag få reda på hur det går för våran lärare som fick åka akut till sjukhuset i onsdagskväll pga en blodpropp i hjärnan. Sist jag hörde någonting låg hon i koma. Riktigt läskigt.

Fick byta rum imorse också pga att residenset behövde mer utrymme. Nu är det dags att hoppa in i duschen, sen behöver jag ta tag i lite plugg innan jag sätter på en film. Ha en trevlig söndagskväll!

GISSA VAD JAG ÅT TILL LUNCH?


VÅR SISTA KVÄLL


IL PRINCIPE AZZURRO


Tre av tyskarna från klassen, Dieter, H och Inger.

Väntar på att få nyckeln nedkastad.


Fick sällskap av italienskorna från Mestre.

17 SEP

Torsdagen avslutades med att vi träffade Giovanna och hennes mamma för en fika. Giovanna stannade även för middag. Hon hade med sig ett varsitt litet avskedspakt till Elena och Blanca, men även jag fick ett. De innehöll ett par örhängen som hon själv har designat (syns på bilden) Riktigt rart av henne!
 

TORSDAGENS PROMENAD


Promenaden började med en cappuccino.

























Sedan köpte Elena en mask.



Broar, dessa broar.
























Avslutade med ett besök på Museo Correr vid Markusplatsen.

LA BIENNALE

Har varit lite dåligt på att uppdatera, har haft saker för mig hela tiden. Men här är bilder från i torsdags när
vi tog båten till giardini. La Biennale kan man säga är ett område med modern konst från olika länder.
Sverige var dock inte med vad jag kunde se.  









































































































































































MISS YOU MUM

Fick ett sms imorse kl 6, Isabelle hade ramla ner från trappan till hennes rum. Trappan som jag knappt vågade gå ner för. Hon överlevde utan benbrott, men kunde inte lämna huset. Men jag fick en glad överraskning när Elena, Blanca och Jasmine kom in i klassrummet. De hade blivit ombedda att byta till min klass, då den var mer anvancerad, vilket dom behövde. Även för att jämna ut nationaliteterna. Hade bara tyskar i min grupp innan, så gissa om jag blev glad?

Ikväll ska jag till skolan för att kolla på en film: L'ultimo bacio. Såg den för snart 2 år sedan, men den var bra och det är bra för mig att öva språket och ha möjlighet att träffa fler människor från andra klasser.



SWISS CHOCOLATE

Efter letandet av gummistövlar behövdes det verkligen värme, så vi gick hem till Isabelle och drack kaffe och åt toblerone. Hon bodde på övervåningen i lägenheten och hade en terass från vilken man kunde se ut över hustaken. Riktigt mysigt. Men lite finare väder skulle inte skada. Blev även middag där, pasta bolognese.


PALAZZO ZENOBIO

Det kom riktigt mycket nytt folk idag, mest gamlingar som vanligt, men dock. Tråkigt att vi behövde säga hej då till ett flertal roliga klasskamrater och två av de bästa lärarna i fredags. Idag var det så många i level 3 att vi fick delas oss i två grupper, fick Isabelle i min som tur va, men Blanca, Elena och Jasmine var kvar i den andra. Vi blev t o m tvugna att byta skola för att alla lokaler var fulla. Fick nytt klassrum i ett vad de kallade palats. Under hela lektionen både spöregnade det och åskade. Men lagom till den slutade var det bara duggregn. Gick för att köpa gummistövlar men fanns bara 3 vänsterfötter kvar i strl 37? Ska kolla vidare imorgon då jag börjar bli orolig för vattenytan, det har gått en dag med regn och den har redan höjts. Och det ska tydligen regna hela veckan.

CYKELTUR PÅ LIDO

Bilder från vår lilla cykeltur i lördags. Fick dock ingen bild på det bästa, då vi gick till stranden och tog oss en siesta på solstolarna. Blir påverkad av sällskapen, både deras ovanliga mattider och deras vila. Avslutade dagen med ett restaurangbesök och åt en äcklig spaghetti alla cabonara, men vi slapp laga middag iaf. Alltid något.


SPÖREGN



Hur kan man inte packa ner ett paraply när man åker till Venedig under hösten? Idag måste jag investera i ett paraply och det asap.

COME AWAY WITH ME

En mycket trevlig kväll med gott småplock och glada ansikten. Fick även ett bra slut då vi slapp sätta oss på bussen, utan fick skjuts av en riktigt fin bil hela vägen (eller ja, tills vattnet tog över vägarna iaf) Perfekt avslut på denna veckan.


Martas pappa hade lagt in en gratulation i dagens tidning
Marta och hennes kusin Pedro.

Några kusiner.



BUON COMPLEANNO MARTA

Det blir Mestre ikväll igen pga att det idag är Martas födelsedag och hon har öppethus för släkt och vänner. Så bäst att spetsa öronen, koncentrera sig till max och hoppas att jag iaf lyckas forma några kloka svar inför släkten.
Imorgon börjar en ny period i skolan, vilket innebär nya människor och nya lärare. Men framförallt innebär det att jag ska börja level 3. Det är någonting jag inte alls känner mig redo inför. Men det är värt ett försök. Önska mig lycka till, för det lär behövas.



COLDPLAY 22/8


WHAT KATIE DID

Precis påväg ut, möta upp tjejerna, ta båten till Lido, hyra cyklar för att utforska ön och förhoppningsvis ta oss ett bad. Idag är det Simon & Valentines sista dag, så lär bli ett litet avsked i lägenheten innan jag åter är tillbaka. Bilder kommer.


ONSDAG DEN 9

Bilder från i onsdags efter middagen i Mestre. Vi var totalt 10 tjejer, men lyckades inte få någon bild på alla. En trevlig kväll med riktigt mysiga männsikor. Minns dock inte namnen.


PIZZA

Jag har glömt visa någonting vi gör nästintill varje dag: äter pizza. Utanför skolan finns en liten pizzeria där vi äter lunch. Så vi tar vår bit och försöker hitta en skuggig plats att stå på, vilket nästan är omöjligt den tiden på dagen, har nog aldrig har lyckats riktigt bra med det.



VITA MIA

Efter skolan blev Elena, Blanca & jag upphämtade av Marta och hennes morfar för att åka till Mestre, en liten stad på fastlandet. Det bjöds på en lunch hemma hos hennes mormor och morfar (underbara människor), vilka bodde i en riktigt mysig lägenhet i en av de finare delarna av staden. Till förrätt blev det hemgjord pasta med tomatsås och någon form av köttfärs, sedan kött med sås, efter det tre olika bakelser, frukter och sedan kaffe. Under hela måltiden serverades det massa bröd. Allt i för stora mängder. Det var italienska som gällde under hela lunchen, och efteråt var det italienskt dubbat gossipgirl. Hjärnan gick på högvarv.

Det blev en tur i Mestre centrum och sedan hem. Nu behöver jag sova.


Den obligatoriska rast-cappuccinon

KONTRASTER


George Clooney

Ewan Mcgregor

Luana och jag. Bilderna tagna av Luana.

Från filmfestivalen den 8de. Finns tusen bilder, men det finns inte ork.

EN BLANDNING















Har inte fått bilderna som Luana tog än, så gårdagens bilder från Lido kommer upp senare. Videoklipp likaså. Men ger iaf en liten blandning av bilder från olika dagar.

Romeo & Juliet





LINEA 61



Är för trött just nu, bilder kommer imorgon.

ZANZARE



Jag glömde myggnätet en dag och vaknar upp med inte bara hela arbågen full av bett utan också ansiktet. Godmorgon Linnéa.

SIFFRAN 7 ÄR SPECIELL





FRUKOST





PÅ VÄGEN HEM



WEEKEND


Utanför just nu

Sitter och äter frukost, skorpor och juice. Idag är det Regata Storica, vilket betyder att det kommer samlas folk vid Canal Grande för att se på vackra båtar och dräkter. Men också för att se tävlingen mellan gondol liknande båtar. Det betyder också att mina turer med vaporetton är begränsade, så jag måste lämna ön kl 2 för att möta upp de andra. Sedan åker vi bort ikväll för att fira Marta som fyller år idag, blir övernattning så kommer hem imorgon efter skolan.





MILANO




Klockan ringde 4:00 imorse, tåget gick kl 5:14, vi anlände kl 8:45.

EVA MENDES


MOSTRA









Dumt att klaga, men det är varmt, riktigt varmt om dagarna. Om jag skulle vara på semester och legat å stranden hela dagen skulle det varit perfekt. Men det är inte så mysigt att sitta i skolan och känna att det rinner om en.
Vi kom precis hem från filmfestivalen. Låter bilderna tala för sig själva, då jag har lite bråttom. Elena och Blanca väntar på mig, vi måste äta middag. En video kommer upp imorgon. Blir direkt i sängen sen, då vårat tåg till Milano går kl 5 på morgon.


07:44



Middagen var trevlig, kom självklart försent dit då jag gick med dom spanska tjejerna som alltid är minst 5-10 minuter sena. Men ingen förväntade sig någonting annat så. Det blev spansk, japansk, sweizisk, tysk, fransk, italiensk och holländsk mat och så förstås vin, vilket verkar vara det enda som dricks (min vattenflaska får alltså alltid följa med).
Så, idag är det skola och sedan vidare till Lido för filmfestivalen där Giovanna och hennes kompis kommer stå och passa platser till oss från tidig morgon. Sjukt egentligen att stå och köa en hel dag för att se några människor gå på en röd matta och sedan försvinna lika fort som dom kom. En kvart innan räcker lagom för mig.

MED BLÅBÄR OCH JORDGUBBAR


Nu har jag äntligen lyckats ta mig till Piazza le Roma och för att skaffa mig en månadsbiljett för båtarna, så från och med nu slipper jag planka till skolan varje dag. Skönt!

Ikväll har skolan anordnat en internationell middag, vilket innebär att alla ska ta med någon maträtt från sitt hemland. Det finns ingenting att hitta här som är svenskt. Men jag fick låna Gregorios (min lärare) kök och baka en kladdkaka, typiskt svenskt? Nej, inte direkt. Men det känns som hemma och det får duga. Så nu måste jag duscha och sedan åka till Blanca och Elena för att hjälpa till med förberedelserna av deras spanska mat. Denna kväll innebär dock att jag missar filmfestivalen ikväll på Lido. Viggo Mortensen skulle vara där idag, men vi får åka dit imorgon och se vilka som kommer då. George Clooney?

Sist men inte minst, Vicke du är riktigt duktig du!


MOLN, ÄNTLIGEN

Nyvaken och trött, idag kommer bli en stressig dag. Skola, hem, köpa mat, läxor, tillbaka till ön, gå till stationen för att fixa biljetter till vaparetto:n, köpa ingredienser, hitta ställe att baka, och sedan till skolan för middag.



F.O


SAN NICOLÓ






Vi kom sent till stranden, runt halv 5, då spanjorskorna har en tendens att alltid vara sena. Men det var fortfarande sol och vattnet var varmt. Det var helt sjukt mycket snäckar överallt. Efteråt åkte vi hem till ytterligare en middag hos Elena och Blanca. Och nu sitter jag här, åksjuk. Börjar bli less på att känna mig åksjuk varje gång jag kommer hem pga dessa hemska båtbussar.

LIDO


Middagen igår hemma hos Blanca och Elena, fick sällskap av två italienska
tjejer också, Marta & Giovanna.



Nackdelen att bo i en vinge till ett kloster är att det finns en kyrkklocka som ringer kl 7 varje morgon. 7 gånger kan man tro, men jag räknade idag: 116! Godmorgon.

Idag ska jag, Elena, Blanca och Simon till Lido, vilket är en ön där man kan bada. Men först skola!

SEE YOU SOON

Middagen igår hos Anjelica var mycket trelivg. Hon hade en jättefin lägenhet lite ovanför skolan, med en balkong utöver alla hustak. Men har inte vant mig vid deras sena middagstider än, men de kommer väl. 

Slutade min sista lektion för idag för en dryg timme sen och sitter nu i korridoren och försöka göra klart läxorna. Ikväll ska jag hem till två tjejer från klassen för att äta middag tillsammans. Måste möta upp dom om ett tag för att inhandla ingredienserna. Men först måste jag bli klar här.





RSS 2.0