ROMA DOMANI

Imorgon åker vi till Rom, Giovanna och jag. Trevlig halloween!


CI VEDIAMO

Igår åkte jag och mina nya lägenhetskamrat, Violetta, till Torcello, en liten ö med knappt någonting att se. Men det var skönt att komma bort från myllret av folk och åka ut på sjön. Senare på kvällen gick vi hem till Anna, en tjej från klassen som hade en middagsbjudning. Hon hyr en riktigt vacker lägenhet. Sista bilden är tagen i hennes sovrum. Det var en riktigt lyckad kväll och nästan hela klassen var där, samt några andra från skolan.

Det är ungefär det som händer just nu, ikväll ska jag träffa en gamla klasskompis, Katy, för en drink. Imorgon ska jag packa för på fredag åker jag till Rom! Kommer hem på söndags kväll och om allt går som planerat så kommer Johanna på måndagen.



UNTITLED


TANTI AUGURI CATRINE

Har egentligen inte så mycket att säga. Är en lugn dag idag, ska snart lämna skolan för att röra mig mot affärerna, måste införskaffa mig ett par skor, varma sådana. Mina sandaler är lite väl optimistiska och jag har tydligen kastat mina stövlar där hemma. Förhoppningsvis hittar jag ett par inte alltför dyra. Har varit lugna dagar, men från och med imorgon blir det mer händelser och absolut mer bilder. Har varit alltför dåligt med det. Ni får nöja er med en gamal bild på mina och Isabelles pannkakor, bara för att jag är hungrig (ser dock inte så goda ut, missvisande) med också för att jag saknar att ha henne här.

DOMENICA NON È PIÚ

Har varit en lugn helg, träffat Giovanna under lördagen och söndagen tog jag en lång promenad i solskenet. Bäst att passa på då vädret skiftar från dag till dag. Idag var vi tillbaka i institutet för undervisning och istället för de kalla lokalerna var det för varmt i klassrummet. Aldrig kan det bli bra. Men hellre värme. Imorgon fyller Catrine år, den ena av mina två rumskompisar, och vi ska äta en brakfrukost med champange om jag förstod det hela rätt (?) ska bli intressant. Och ytterligare en glad nyhet är att Alexanders biljett äntligen är bokad och på onsdag kommer han ner. Gissa någon som är lycklig! Hoppas vädret håller i sig lite så vi slipper vada fram.

Annars händer det inte så mycket här nere, dagarna rullar på som vanligt. Idag kom det lite nya elever, någon mer intressant än den andra. Ska snart gå till affären för att inhandla lite basvaror och sedan ta itu med läxorna. Just nu vill jag bara att det ska bli onsdag.  



Bilden tagen med mobilen påväg mot mataffären här om dagen

INGEN VARM CHOKLAD I KAFFELANDET

Sitter i skolan just nu bredvid en gammal klasskamrat och kollar runt på allt som jag missat den senaste veckan. Lämnade mamma och pappa vid bussen igår för deras hemresa, alltid lika sorligt. Men vi hade 6 mysiga och minnesvärdiga dagar. Nu är det bara lite drygt 6 veckor kvar tills jag är hemma igen, känns inte som om det är så lång tid ändå. Har varit dålig på att uppdatera då vi har haft fullt upp hela dagarna och jag inte har tillgång till internet i lägenheten utan bara i skolan mellan 13 och 17.

Är i level 4 nu, så tempot i klassen är lite högre och läxorna mycket svårare. Men det går helt okej. Om jag pluggar ordentligt hinner jag troligtvis upp till högsta steget, level 5, innan jag åker hem. Det är ett mål, men de krävs att jag ligger i lite mer från och med nu. Men det är det värt!

Vädret har förädrats drastiskt och nu är det jackan som gäller, även när jag är på lektioner, då palatset inte har någon värme (?) Skolan bjöd på en omgång cappuccinos i pausen på en liten bar i närheten pga kylan.


TREVLIG RESA HOGIR & ANDREAS SOM LÄMNAR LANDET LAGOM FÖR AUSTRALIEN IDAG


Under helgens gång har vi hunnit gjort en heldel, både i regn och i solsken. Under lördagen promenerade vi runt i regnet och kollade på allt möjligt samt kollade på en film, åt gott och lyssnade på åskan och mullret. Söndagen bjöd på riktigt fint väder så vi tog en båttur till Burano för att se alla färggranna hus, strosa omkring och sedan sätta oss ner vid kajen för lunch. Riktigt härligt. Annars har vi ätit, fikat och promenerat för att uppleva staden enda tills tröttheten tagit över. I förrgår kväll satt jag och småpluggade vid köksbordet samtidigt som jag underhölls av grannarnas klinkande på gitarren, riktigt avkopplande. Igår åkte vi till Mestre för att äta kinesisk buffé. Efteråt gick vi till Mestre centrum och kollade in några affärer samt avnjöt en cappuccino och solskenet på en uteservering. Just nu har vi precis ätit en familjepizza och nu ska vi gå till båten för att åka till Lido som vi aldrig lyckades göra i lördags pga allt regn.

INGET REGN TACK

Slänger in två bilder från i fredags, en bild på klassen och en från trappan utanför skolan. Sitter just nu och väntar på att M & P ska komma och hjälpa mig med min packning. Efter tror jag vi ska ta en sväng till Lido och senare på kvällen blir det restaurangbesök samt fotboll: Sverige-Danmark. Forza Svezia! Ha en trevlig helg så återkommer jag på måndag med helgens bilder.




EFTERLÄNGTADE

Att möta mamma och pappa kändes hur bra som helst, tog dem till deras B&B, vilket var i ett mysigt litet hus/lägenhet nära markusplatsen. Sedan gick vi en sväng på stan och bara kopplade av, åt pizza, drack kaffe och tog oss en glass. Det är så skönt att ha dem här! Glömde självklart kameran på rummet för jag var så stressad så har inga bilder, blir att minnas den tills imorgon. Men då har jag inte internet istället så kan ändå inte visa några. Sånt händer. Lyckades stöta på en svensk tjej i porten när jag kom tillbaka hem, första svenska, t o m första scandinaven som börjar i skolan under mina sex veckor. Roligt! Men nu måste jag packa, allting ska ner i resväskorna för imorgon före kl 10 måste jag ha lämnat mitt rum för att flytta in i lägenheten. Ciao.

ARRIVEDERCI ISABELLE

Sa hej då till Isabelle, 1 min senare började det regna. Typiskt. Kom precis innanför dörren och om 5 minuter måste jag vara ute igen för att hinna med båten för att möta upp mamma och pappa.

VÄLKOMNA TILL VENEDIG MAMMA OCH PAPPA

Idag kommer desso coolingar till stan (inte Jesper dock) äntligen. Runt 4 tiden möter jag upp dem vid P le Roma, lycka! Men först ett mindre roligt besök i skolan där jag måste säga hej då till Isabelle, vilket känns lite sådär då vi har kommit varandra nära efter dessa 6 veckor tillsammans. Ge och ta.



CAFÉ NOIR

Kom precis hem efter en lunch på café noir. Blev en piadina med kalkon och svamp. Nu ska jag läsa ut min bok och sedan kolla på ett avsnitt av Grey's. Därefter ska jag hem till Isabelle, hon bjuder på middag idag, vår sista middag. Jag hoppas så att vädret håller sig till imorgon.

MORGON VS EFTERMIDDAG



morgon strax efter 8

Eftermiddag runt 3

7 OKTOBER 2009

Onsdag, farmors namnsdag. Det har känts kallt idag och termometern har visat mer eller mindre 24 grader, på måndag ska det bli 13. Det kommer kännas som vinter. Typiskt att vädret ska bli sämre nu när mamma och pappa ska komma. Dem tar iaf med sig en jacka till mig vilken lär användas tidigare än jag hade hoppats.

Skolan gick sådär idag. Var ganska trött och efter att bli tvungen att lyssna på en holländsk kvinna i min klass, som ska prata som om hon vet allt i hela världen, var mitt tålamod i botten. Hamnade typsikt nog med Hank, klassens snille, så det var bara till att anstränga sig till det yttersta för att hänga med. Inte det jag kände för efter miss Hollands prat. Så, nu har jag avreagerat mig lite. Ska snart lämna Guidecca för att möta upp en gammal klasskompis, Katy. Ska bli trevligt! Emma, Isabelle, Charlotte & Ann-Kathrin kommer också. Så blir ett bra avslut på dagen ändå.


En sväng tillbaka till Zakynthos skulle vara något.

POPCORNKRIG

Ett inlägg för att visa min uppskattning. Tack Elin!


Lika coola som bandit rock 106,3

THE STALKING PAST

Det börjar verkligen bli kallt nu, inte roligt. Pizzan blev utbytt mot en pasta idag, var på tiden. Just nu sitter jag hemma och väntar på Isabelle som dyker upp vid halv 6 tiden, det ska bli filmkväll. Har inte så mycket mer att säga. A dopo.

54 DAYS TO GO

Efter skolan gick vi till en bokhandel, Isabelle ville köpa med sig en italiensk bok hem för att sätta sina kunskaper på prov. Jag ska göra detsamma om 7 veckor. Efteråt satt vi oss och gjorde läxorna och försökte njuta av den sista solen. Man känner att det börjar bli höst, inte roligt alls. Än mindre roligt är att hon åker hem på lördag.


KANELBULLENS DAG?

Det är dagar som denna man inser att man inte är hemma längre, att det var kanelbullens dag hade jag ingen aning om. Får ta och köpa mig en bulle imorgon. Har annars haft en riktigt mysig dag med Isabelle, vi lagade hemmagjorda köttbullar med fullkornspasta, första nyttiga lunchen sedan jag kom hit. Men sedan tryckte vi i oss  popcorn, kakor, vindruvor, kitkat och apelsiner under tiden vi tittade på serier, blev inte så nyttigt ändå. Känns inte som om det spelar någon större roll heller. Det var gott.

Frida har lämnat datan så jag ska göra detsamma. Skola imorgon, väckarklockan är ställd: 7:00.


HUR MÅR DU?


Godmorgon världen. Lyckades sova till 9 idag, det är ju nästan så att man måste fira. Det var dock svinkallt i natt, jag sov med byxor, strumpor, långtröja och tjocktröja under täcket men ändå var det kallt. Riktiga kontraster från dagarnas värme. Just nu sitter jag och kollar på denna roliga karta för att lista ut hur jag ska ta mamma och pappa till deras B&B. Tror jag har hittat rätt linje faktiskt, men ska dubbelkolla vid stationen idag. Kl 12 ska jag möta upp Isabelle och handla massa gott, för idag ska vi ha en mysdag, dricka varmchoklad och kolla serier. Hoppas ni får en bra dag.


ONMYWAYHOME: P. SAN MARCO


CIOCCOLATERIA

Charlotte och jag började med en lunch på Brek. Sedan gick vi för att möta Giovanna och Luana. De hade ställt upp ett provosoriskt stånd av godsaker från Sicilien precis framför stationen. Mycket inbjudande må jag säga med marsipanfigurer formade som frukter.  

























SKORPSMULOR I SÄNGEN

Solstrålarna har tagit sig in genom springorna i fönsterluckorna ett bra tag nu och det är dags att röra sig upp från sängen. Har legat och kollat på 90210 hela morgonen, kanske inte den bästa serien, men det krävs inte speciellt mycket hjärnkapacitet vilket gör den till ett avkopplande tidsfördriv. Kl 2 måste jag måste jag infinna mig vid P. Le Roma så det är kanske dags att börja fundera på att hoppa in i duschen snart.


6:30 AM

I miss my friends.






MARMELLATA

Äntligen fredag vilket betyder två dagar med sovmorgon, men bäst av allt: idag är det bara en vecka kvar innan mamma och pappa kommer ner och hälsar på! Denna veckan har varit rätt så seg och jag har varit halvsovandes nästan varje dag. Idag var det bättre men jag ser ändå fram emot att sova länge imorgon. Jag ber att kyrkklockan inte väcker mig kl 7. Det är Jean-Louis sista dag så vi har alla bestämt oss för att träffas, Emma vill sjunga karoeoke så vi får se vart vi hamnar.


NYA JEANS

Kom nyligen hem från en dag i Mestre. Först åt vi kinabuffé som kändes riktigt lyxig efter all pizza vi fått i oss tidigare, sedan gick vi mot centrum och alla affärerna. Jag har egentligen ingenting att säga just nu, ska kolla på någon serie och sedan läsa innan det är dags att sova. Imorgon tror jag det kommer regna. Ciao!



RSS 2.0